Inredningstips

Inredningstips

Att lyckas med inredningen är svårare än vad många tror. Att få till den där perfekta kombinationen av funktionalitet, komfort och personlig stil är lättare sagt en gjort. Inredningen är otroligt viktig för trivseln i hemmet eftersom mycket tid spenderas där. Bostaden är den plats där du ska kunna koppla av och känna sig trygg. Här hittar du smarta inredningstips som hjälper dig skapa ditt drömhem.

Anlita ett proffs

Att ta hjälp av ett proffs är förmodligen det bästa sättet att skapa ett personligt och praktiskt hem. En erfaren inredningsarkitekt kan ge dig idéer om hur du bäst utnyttjar olika utrymmen i hemmet. Boconcepts inredningsarkitekter har lång erfarenhet av att jobba med olika sorters kunder. De är proffs på att inreda hem som passar ägarens livsstil och de kan hjälpa dig skapa ditt drömhem. En stor fördel med att anlita en inredningsarkitekt är att de kan hjälpa till under hela processen, från vägledning och idéer till genomförandet. Med andra ord minskar risken för att du köper dyra möbler som sedan visar sig vara fel eller inte passar in med resten av inredningen. Inredningsarkitekten kan vägleda alltifrån färgval, möbelval, belysning och möblernas placering. Många vet hur deras drömhem ser ut, däremot är det desto färre som vet hur de ska gå tillväga för att skapa det. Ett möte med en arkitekt kan hjälpa dig att konkretisera dina inredningsidéer.

Hitta inspiration

När det kommer till inredning är det viktigt att utgå ifrån din egna personliga stil. Det kan vara en god idé att försöka definiera vilken stil du gillar och hur du vill att hemmet ska se ut. Ett bra första steg är att inspireras av andra. Du kan hitta inredningsinspiration i princip överallt. Hotell, olika hem, Instagram, arkitektbyråer, inredningsbloggar och tidningar är bara några exempel där du kan kan drömma dig bort. När du hittar något du gillar, ett helhetskoncept såväl som en liten inredningsdetalj, bör du spara den. Du kan göra en digital eller fysisk moodboard med utklipp eller screenshots från vackra inredningar. Detta utgör underlaget för inredningsprocessen och det kommer att bli mycket lättare att välja färger och möbler. Om du väljer att anlita en inredningsarkitekt kan det också vara bra att göra någon form av sammanställning eller moodboard innan ert första möte.

Kvalitet före kvantitet

Dagens inredningstrender genomsyras av hållbarhet och ett långsiktigt tänk. Miljömedvetenheten går att tillämpa när du inreder och köper nya möbler. Välj hellre några få kvalitetsmöbler än många saker av sämre kvalitet. När du köper möbler bör du tänka att de helst ska hålla hela livet ut. Köp därför högkvalitativa möbler i neutrala eller klassiska färger. Även begagnade möbler och miljövänliga material som tencel är en trend som syns allt mer i inredningssammanhang.