Att välja rätt möbel

Att välja rätt möbel

Att inreda hemmet är för väldigt många något väldigt roligt. Det är ett utmärkt tillfälle att skapa en trivsam och avkopplande miljö i hemmet. Detta kan göras på många olika sätt. Inredning och möbler är en stor del av att skapa sitt drömhem. Men det är inte alla gånger så lätt. Det finns en uppsjö av av möbler och stilar att välja bland och många frågor kan dyka upp längs vägen. Några saker värda att tänka över innan du gör ditt köp kan vara möbelstorlek och vilken känsla du vill känna när du befinner dig i rummet. Värt att tänka på är även om du vill göra ditt köp av möbel online eller i butik.

Välj rätt möbelstorlek till olika rum

När det är dags att välja ny möbel behöver du först se över storleken på rummet. Behöver du en ny stor soffa till ett väldigt stort vardagsrum? Eller några stolar till en liten balkong? Rätt storlek på möbeln hjälper att skapa harmoni i rummet. Möbeln och rummet måste också vara funktionellt. En för stor möbel känns lätt klumpig medan en för liten möbel kan upplevas som feldimensionerad. En regel som ofta används för att träffa rätt när det kommer till möbelstorlek är två-tredjedelsregeln. Det kan främst användas när det gäller vardagsrumssoffor. Mät väggen där soffan ska stå. Med de måtten väljer du sedan en soffa. Det optimala är att soffa då täcker upp två tredjedelar av väggen.

Handla online eller i butik?

Det finns många fördelar med att handla online. Detsamma kan sägas om att handla i butik. När du handlar online finns en oändlig uppsjö av alternativ. Det är också lättillgängligt och du kan se på möbler alla timmar om dygnet. Har du tur kan du även använda en rabattkod som ger rabatt på ditt köp. Handlar du online eller i butik kan du oftast välja bland en rad olika betalningsalternativ. Allt ifrån fakturaköp till avbetalning. Handlar du i butik kan du provsitta möbeln. Vilket många uppfattar som en stor fördel. Du får även en känsla för hur möbeln kommer passa in i ditt hem när du fysiskt kan ta och se på den. Några händiga själar väljer även att bygga sina egna möbler. Oavsett vilken väg du väljer är det viktigt att tänka på vad du själv gillar och tycker är snyggt.

  • Vilket material tycker du är bekvämt? Läder och tyg skiljer sig stort.
  • Vilken färg attraherar dig? Olika färger förmedlar olika känslor.
  • Trender kommer och går. Välj en möbel som du kan tänka dig att behålla ett tag.
  • Var inte dumsnål. En möbel blir en del av ditt hem och det är viktigt att du trivs med ditt val. Lägg istället till några hundra kronor och bli nöjd.