Den perfekta uteplatsen

Den perfekta uteplatsen

När sommaren är här önskar de flesta att de hade en mysig uteplats där de kan sitta med vänner, sola eller läsa en bok i skuggan. Det som behöver göras för att få en perfekt uteplats är att bestämma var, till exempel på altan eller på gräsmattan? Ska du köpa nya möbler eller använda gamla, och kanske fixa upp dem? Många har kvar möbler från tidigare som de kan använda igen. Har du inte det kan vi rekommendera Buildor.se och Hillerstorp som har utemöbler av hög kvalitet.

Börja med att måla och möblera din uteplats

Har du en altan som du vill piffa upp eller har du kanske precis byggt din egen altan och vet inte vilka möbler du ska skaffa? Här kommer några tips och idéer på vad du kan göra:

  • Består din uteplats av en altan eller balkong med ett golv i tråkig färg kan du snabbt och lätt måla om golvet med en skönare färg eller varför inte ett mönster. Det ger hela platsen en mer avslappnad atmosfär.
  • Vill du inte måla kan du placera ut utemattor. Det går lika bra med innemattor så länge du kommer ihåg att ta in dem ifall det skulle börja regna.
  • Möbler. Det är ett av de viktigaste stegen för att få en mysig uteplats. Ett tips är att du använder dina gamla utemöbler men målar om dem ifall du tröttnat på dem. Självklart kan du också köpa nya. Det finns hur många olika typer som helst vilket garanterar att du kan hitta möbler som passar din stil.

Det ligger i detaljerna

När du har skaffat alla möbler och känner dig nöjd kan du börja med att dekorera. Exempel på vad du kan inreda med är textilier. Häng upp tunna gardiner, om möjligt, och lägg ut färgglada kuddar och filtar på dina stolar eller soffa. Det ger uteplatsen en mysigare känsla. Det gör dessutom ingenting ifall du har olika mönster på kuddarna. Genom att mixa och matcha med textilierna kan du hitta en design som visar exakt vem du är. Tycker du däremot om mer enkla färger och vill ha en stilren stil kan du välja, till exempel, ett svart/vitt tema eller gråa nyanser. Allt som krävs för att hitta din stil är lite fantasi.

Du kan också hänga upp belysning, en ljusslinga eller ställa ut små lyktor som lyser upp omgivningen när det börjar bli lite mörkare om kvällarna.

Växter/krukodlingar är också något som kan ge din uteplats det lilla extra. Särskilt om det handlar om en balkong eller annan plats som inte befinner sig nära naturen eller trädgården. Om platsen har pelare kan du skaffa ett antal klängväxter. Att placera ut krukodlingar är också ett bra sätt om du vill dölja några skavanker.