Kökssoffan i klassisk eller modern design

Kökssoffan i klassisk eller modern design

Kökssoffan har funnits sedan länge och numera finns det inte bara begagnade och klassiska modeller utan även nytillverkade i modern, romantisk eller lantlig design. Än idag finns det kökssoffor tillverkade helt i trä, antingen med hård eller mjuk dyna beroende på vilket behov man har. Förr användes kökssoffan även som sovplats i många hem, trots att den inte alltid var särskilt mjuk. De sovandes i kökssoffan kunde antingen vara familjemedlemmar eller arbetare i hemmet, där det inte fanns övernattningsrum för personalen.

Har du själv en kökssoffa ståendes där hemma?

Det är vanligt att kökssofforna går i arv och därför kanske du själv har en ståendes där hemma. Då kökssoffor alltid verkar vara populära bör du inte ha några problem att göra dig av med den om den inte längre faller dig i smak. Det går givetvis inte att i allmänhet spekulera kring vilken summa den kan komma att gå för, men ett råd är att inte sälja den på loppis utan istället ta den till auktion eller få värdet värderat innan du säljer den. Vissa väljer istället att modernisera sin gamla kökssoffa genom att måla den eller klä den i nytt trendigt tyg som passar bättre i nutid. Andra ser nästan denna modernisering som ett brott mot antika möbler, men ägaren får givetvis själv ta detta beslut.

Rätt kökssoffa för hemmet

Att köpa möbler är inte alltid det lättaste då det är många aspekter som ska finnas i åtanke för att säkerställa en god kombination med det resterande hemmet. Därför är det bra att ”kökssoffan” numera finns som modernare bäddsoffor, som kan pryda de flesta hem. För en ytterst modern inredning kan det dock fortfarande vara svårt att hitta en kökssoffa som passar in. Man kan givetvis inte anpassa hela hemmet efter kökssoffan men hittar man ett lantligt och romantiskt inspirerat boende hos Fastighetsmäklare Stockholm, så kan man med säkerhet hitta en soffa som passar perfekt.

Antikt

För den med smak för antikviteter så finns det fortfarande unika objekt att få tag i via auktioner runt om i landet. Designen varierar men de antika köksbänkarna är ofta gjorda av trä och är av enkel och robust design. Gemensamt är dock att varken rygg eller armstöd är klädda, så vill man ha en mjukare sittplats kan man göra soffan personlig genom kuddar samtidigt som man gör sitt för komforten. Vackra och olika väl bevarade kökssoffor i trä från 1800- och 1900-talet finns faktiskt fortfarande till salu då och då, och trots att det inte är den vanligaste möbeln man skådar på auktion så går det att hitta online om man håller sig uppdaterad. Priset är givetvis varierande och man får räkna med att spendera större summor än på en nyproducerad kökssoffa, dock har det sålts kökssoffor billigare än de fantasisummor man ibland kan se antika möbler gå för.

Kökssoffan är på tapeten än idag, och du bör därför inte ha några problem att införskaffa en nyproducerad modell som passar dig och ditt hem.