Inredningens bästa vän – blommorna

Inredningens bästa vän – blommorna

Gillar du inredning och att experimentera både med din och andras inredning så kanske du redan känner till grundläggande kunskap för att få till en snygg inredningsstil. Dock kan det vara bra att tänka lite utanför boxen ibland för att få till det där lilla extra, som gör pricken över i:et. Att ta hjälp av blommor och växter för att skapa en snygg inredning gör större skillnad än man kan tro.

Grönska, växter och blommor i hemmet

Människan är gjord för att vara i naturen och för att leva i harmoni med djur och växter. Även om många idag vill hävda att de trivs bäst i städer och att de inte alls gillar naturlivet, så finns det ändå en liten del i deras DNA som mår bättre med lite grönska och växtlighet omkring sig.

Att pynta hemmet med växter är långt ifrån ett modernt påfund. Även om man här i Sverige kanske inte alltid haft tillgång till växter som trivts inomhus i vårt hårda klimat, så har de rika och välbärgade genom historien ofta sett till att ha en trädgård med diverse blommor och växter att njuta av under sommartid. Att ha en vacker trädgård i anslutning till hemmet var därför få förunnat. Idag kan de flesta köpa blommor att inreda sina hem med. Oavsett vilken inredningsstil man har blir hemmet mycket mer rogivande och hemtrevligt med växter som ger lite färgklickar och grönska här och där.

Växtlighet i liten skala

Man behöver inte ha en hel djungel hemma för att gynnas av växternas positiva påverkan på hälsan. Det duger gott och väl med en pelargon i fönstret och någon murgröna i hörnen. Vill man ha en liten miniodling hemma bidrar det också till den hälsofrämjande effekten. Se då till att ha rätt hjälpmedel hemma, som ett t5 lysrör så att växterna får det ljus de behöver. Då kan du odla alltifrån egna jordgubbar till krukväxter.