Swedese

Swedese

Swedese är ett klassiskt och svenskt möbeldesignmärke som varvar det tidlösa och det moderna på ett häftigt och coolt sätt. Företaget grundades 1945 och har alltså några år på nacken. Det grundades av två bröder och har bland annat gjort sig kända för den ikoniska fåtöljen Lamino 1956. Swedese har alltid haft samma typ av koncept och det är att designa eleganta möbler som tar sig uttryck genom typisk skandinavisk design. Dock säljs Swedese över hela världen.

Om du inte vill köpa en hel möbel utan endast komplettera eller byta ut, så kan du köpa enskilda delar som fällar för fåtöljer och liknande, eftersom de slits efter ett tag. Företaget gör även mindre möbler som klädhängare och annat kul. Det går hur bra som helst att mixa och matcha eller ta möbler också från andra varumärken och kombinera ihop med Swedese. Huvudkontoret ligger i småländska Vaggeryd.

Swedese för hemmet

Möbler från Swedese passar i stort sett i varenda svenskt eller skandinaviskt hem. Men om du tar in så fina möbler i ditt hem bör du också se över hur väggar, tak och golv ser ut. En ny möbel som en fåtölj eller soffa blir finare om du bokar golvslipning och målar väggarna först, om de är slitna på något sätt det vill säga. Vill du vara riktigt trendig kan du komplettera med prylar och inredning från Svenskt Tenn eller Norrgavel så sticker du ut lite extra.

Samarbeten

Under årens lopp har Swedese inlett en rad samarbeten med toppklassiga formgivare som Arne Jacobsen och Bruno Mattson. Man har valt att samarbeta med formgivare och designers från alla de nordiska länderna. Alla samarbeten har bidragit till att Swedese blivit så pass känt som det har blivit. Men också att möblerna har gjort sådana intryck att vissa modeller till och med tagits in på museer för att visa hur det skandinaviska avstampet ser ut och sett ut genom tiderna. Möblerna fungerar också som inspiration för moderna formgivare som är Swedeses nya generations skapare.

Med tiden har Swedeses möbler också kommit med i en rad inrednings- och modemagasin som Sköna Hem och dylikt. Här har de också fått utmärkelser och på så sätt kunnat göra sig ett ännu större namn på flera av världens kontinenter.