Skydda dina utemöbler med ett vackert tak

Skydda dina utemöbler med ett vackert tak

Sommar, sol och en vacker utegrupp är något som de flesta gillar. Har du investerat i exklusiva utemöbler i ädelträ kan det dock vara en pina när regnet börjar falla. Visst kan och bör man olja in möblerna på nytt med jämna mellanrum, men väta kan ändå lämna en tråkig och grå hinna på dina vackra möbler. Det är alltså bra att skydda dem på något sätt.

Vissa har förstås förmånen att redan ha en uteplats med tak. Är du inte en av dessa lyckligt lottade bör du verkligen bygga ett skydd över din vackra utegrupp. En duktig takläggare kan hjälpa dig välja rätt material och lägga taket på ett snyggt sätt. Hos Villaexperten hittar du proffsiga takläggare i Stockholm som kommer att göra ett fantastiskt jobb. Lägg helst inte tak på egen hand eftersom det krävs rätt kompetens för att göra det på ett bra sätt.

Fördelar med tak över utegruppen

Det finns en mängd fördelar med att anlägga ett tak över utemöblerna. Det främsta är förstås att taket skyddar möblerna från väder och vind, men det finns även andra saker som är bra med ett tak. Att ha en uteplats med tak gör att ni kan vistas utomhus oavsett väderlek. Har du någon gång dukat upp för en härlig middag ute, för att sedan tvingats bära in allt igen på grund av regn? Har du ett tak över din utegrupp behöver du aldrig uppleva det igen. Det kan till och med vara mysigt att sitta under taket och höra regnet smattra mot det. Ett tak ger också möjlighet till utevistelse under andra årstider än sommaren. Tänk att kunna ha glöggmingel ute i trädgården, det är något som passar extra bra nu under coronatider. Med ett tak på uteplatsen behöver du inte heller bära in möblerna för vinterförvaring.

Vilket tak ska du välja?

Vilken typ av tak du ska välja kan vara en fråga som är bra att konsultera din takläggare från Villaexperten om. Här följer dock några generella råd. Vill du komma billigt undan är ett plåttak ett bra alternativ. Det skyddar bra och finns i flera olika nyanser. Ett minus med ett plåttak är att det kan låta väldigt mycket när det regnar på det. Vill du istället ha ett tak som åldras extra vackert så är tegelpannor ett klassiskt alternativ. De blir bara finare med åren och håller länge. Gillar du utseendet av tegelpannor men vill spara lite pengar kan betongpannor vara ett möjligt val. De ser nästan exakt ut som tegelpannor men har inte samma benägenhet att bli mossbevuxna. Det är alltså bra att välja betongpannor om du vill ha ett tak som behöver underhållas minimalt. Många tycker även att det är fint att matcha den takbeläggning som redan finns på bostadshuset för att skapa ett enhetligt intryck. En sak är dock säker, så länge du har ett tak så kommer dina utemöbler att hålla sig fina längre.